MENIU

Monumentul Unirii, ridiculizat de agenția rusă de știri Sputnik

Monumentul Unirii din Alba Iulia
Titlul articolului publicat de Sputnik

Monumentul Unirii de la Alba Iulia, pentru care s-au alocat 10,2 milioane de lei, este finalizat şi va inaugurat de 1 Decembrie. Construcţia este din piatră, dar, atenție!, materialul din care este realizat monumentul a fost adus din... Bulgaria!

Un motiv suficient pentru ca pagina în limba română a agenției ruse Sputnik să titreze "O rușine de Centenar: Noul simbol al Marii Uniri e făcut din...import".

Agenția rusă de presă amintește că România are atât munți calcar, cât și vulcanici, deci resursele de piatră sunt multe și variate.

"Fără a avea ceva împotriva frumoasei țări partenere de la sud, acest fapt este absurd și rușinos, pentru că România are cariere de marmură - iar marmura de Rușchița este una dintre cele mai celebre din Europa!

De asemenea, unul dintre cele mai frumoase calcare este piatra de Albești, extrasă din inima Muscelului – și cu care este placată superba clădire a CEC-ului din București", scrie Sputnik.

Portavocea Kremlinului remarcă faptul istoric că, în Primul război mondial, în urma căruia a fost realizată România Mare, Bulgaria a fost în tabăra inamică, alături de Germania, Turcia și Austro-Ungaria, atacând România și provocând armatei noastre rușinoasa înfrângere de la Turtucaia.

Mai multe articole despre:
sputnik sputnik.md