MENIU

Monstrul scos din adâncuri de un pescar uluit. Este ”o fosilă vie” - FOTO spectaculos

Peștele-aligator
<p>Peștele-aligator</p>
<p>Peștele-aligator</p>
<p>Peștele-aligator</p>
<p>Peștele-aligator</p>

Un pescar norocos a scos din apă un pește aligator. Peștii aligator sunt adesea menționați ca "pești primitivi" sau "fosile vii", deoarece ei au păstrat unele caractere morfologice ale strămoșilor lor mai vechi. 

Un pescar din Louisiana, SUA, a reușit o captură impresionantă: un pește aligator de dimensiuni spectaculoase, scos din adâncurile unui lac din Lafreniere Park, Louisiana, SUA.

Fosilele peștelui aligator datează din cretacicul inferior (cu peste un 100 milioane ani în urmă), notează Wikipedia. Este cel mai mari pește din familia lepisosteidelor (Lepisosteidae) și printre cei mai mari pești dulcicoli din America de Nord.

Peștii aligator sunt adesea menționați ca "pești primitivi" sau "fosile vii", deoarece ei au păstrat unele caractere morfologice ale strămoșilor lor mai vechi, ca valvula spirală din intestin, care este prezentă și la rechini, și prezența unei respirații duble - acvatică și aeriană. 

A prins un crap uriaș și l-a adus acasă. A avut un șoc când a despicat peștele 

Fălcile alungite prevăzute cu dinți ascuțiți, alcătuiesc un bot lung asemănător cu cel al aligatorilor americani, de unde și numele lor de pești aligator si reprezinta cam 80% din marimea capului.

Lungimea maximă atinge 305 cm, iar greutatea maximă este de 137 kg; în mod obișnuit măsoară 200 cm și cântăresc peste 45 kg.

Numărul în declin al peștilor aligatori a condus la eforturi internaționale de monitorizare a populației și de regularizare a pescuitului comercial.

Mai multe articole despre:
Louisiana pește aligator