MENIU

Monica Anisie: „Un om educat este un om informat, cu simț civic, care nu tolerează violența, ci o reclamă”

Monica Anisie: „Un om educat este un om informat, cu simț civic, care nu tolerează violența, ci o reclamă”

Ministrul Educației a transmis, prin intermediul rețelei Facebook, un mesaj cu prilejul Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violențelor împotriva Femeilor. Monica Anisie consideră Educația ca fiind principalul pilon în combaterea oricărei forme de violență.

Monica Anisie: „În România, violența domestică este o realitate dureroasă - în anul 2019, conform Inspectoratului General al Poliției Române au fost sesizate aproape 26.000 de cazuri de violență în familie, 77% dintre victime fiind femei.

Este datoria noastră, a tuturor, să manifestăm un comportament responsabil, să prevenim, să respingem fără echivoc și să condamnăm orice formă de violență împotriva femeilor! Soluția, desigur, este Educația. Vorbim de educație atât la școală, cât și acasă și în grupul de prieteni. Un om educat este un om informat, cu simț civic, care nu tolerează violența, ci o reclamă. #Împreună ne educăm, acționăm și creăm un viitor mai sigur pentru generațiile viitoare.

Sediul Ministerului Educației și Cercetării este iluminat în portocaliu, în această seară, cu prilejul Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violențelor împotriva Femeilor.”

Mai multe articole despre:
Anisie