MENIU

Monica Anisie: Nu școala afectează creșterea numărului de cazuri. Pericolul este dincolo de poarta școlii

Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării

Ministrul Educației Naționale spune că în spațiul școlii nu există pericolul infectării. Monica Anisie a explicat că în școli s-au luat „toate măsurile de siguranță”, astfel că „nu școala este cea care afectează creșterea” numărului infectărilor cu noul coronavirus.

 

„S-au luat toate măsurile de siguranță. Există dezinfectanți, există acea distanță fizică între elevi, se poartă mască, profesorii sunt foarte atenți cu respectarea acestor reguli, deci nu școala este cea care influențează în vreun fel creșterea numărului de îmbolnăviri. Pericolul este dincolo de poarta școlii”, a declarat ministrul Educației, miercuri seară, la un post TV.

„Am făcut apel la populație să respecte regulile de prevenire.Este important ca nu numai în clasă copilul să poarte mască, să respecte toate regulile, să stea la distanță față de colegi, ci și atunci când părăsește școala”, a mai spus Anisie.

Despre cele aproape 4.000 de școli închise și în care se învață online, ministrul Educației a explicat că „unele sunt închise pentru că rata a atins 3 la mia de locuitori, altele pentru că au existat în școală 3 îmbolnăviri. Există acest scenariu roșu , care este pentru 14 zile, nu s-au închis definitiv.

În aceste 14 zile există o reevaluare din partea Direcției de Sănătate Publică, împreună cu Inspectoratul Școlar, se reanalizează în cadrul Comitetului Județean  pentru Situații de Urgență sau în cadrul Comitetului Municipiului București și de la caz, la caz se va lua o decizie”.

Potrivit ultimelor date anunțate de Ministerul Educației, 3.393 unităţi de învăţământ din ţară îşi desfăşoară cursurile în Scenariul 3 (online), 4.959 - în Scenariul 2 (mixt) și  9.304 - în Scenariul 1, cu participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.