MENIU

Monica Anisie, la Realitatea: ”Recomand părinților să își țină copiii la domiciliu”

Ministrul Educației - Monica Anisie a făcut, în direct la Realitatea PLUS, mai multe recomandări pentru prevenirea răspândirii coronavirusului după ce s-a decis suspendarea cursurilor în perioada 11 - 22 martie.  Ea le recomandă părinților să îi țină pe copii cât mai mult la domiciliu. 

”Dacă este necesar, dacă este o evoluție a situației, tot comitetul pentru situații de urgență decide prelungirea suspendării cursurilor.

Am transmis către universități în această după-amiază o adresă prin care le-am recomandat să ia decizia cea mai bună, să suspende cursurile dacă este cazul. Deja unele universități au luat această decizie.  

Recomandarea noastră pentu profesori este ca în această perioadă să fie în contact cu elevii în mod online, mâine o să precizăm toate aspectele. Încercăm să găsim soluții, în așa fel, acolo unde se poate, să se desfășoare cursuri online. Putem găsi soluții. 

Aproximativ trei milioane de copii, cuprinși în sistemul de învățământ preuniversitar, vor sta acasă în această perioadă.

Recomandarea noastră pentru părinți este să nu expună copiii, să îi țină cât mai mult la domiciliu”, a declarat ministrul Educației la Realitatea PLUS.

 

Mai multe articole despre:
suspendare cursuri coronavirus