MENIU

Monica Anisie, întâlnire DE URGENȚĂ cu reprezentanții unităților private de învățământ

scoli

Întâlnire de ultimă oră la Ministerul Educației! Monica Anisie discută cu reprezentanții școlilor private. Aceștia se tem că vor da faliment din cauza faptului că școlile și grădinițele vor fi închise până cel puțin la toamnă, informează Realitatea PLUS. 

Reprezentanții școlilor private cer Guvernului să le acorde 25% din veniturile pe care le obțin unitățile de învățământ sau, respectiv, costurile de școlarizare pentru fiecare elev în parte.

Totodată, reprezentanții unităților de învățământ private solicită Executivului să le asigure plata indemnizației de șomaj tehnic pentru toți angajații sau măcar accesul la un împrumut fără dobândă pentru că, spun ei, nu pot accesa platforma IMM Invest pentru că nu sunt considerate întreprinderi.

De asemenea, aceștia se tem de faptul că dacă școlile vor rămâne închise până în toamnă vor intra în faliment pentru că în această perioadă au pierderi de peste 60% din venituri. 

În acest moment sunt peste 150.000 de elevi care învață în unități de învățământ private. De altfel, la nivelul întregii țări sunt peste 1560 de astfel de instituții unde lucrează nu mai puțin de 18.000 de angajați. 

Vă reamintim că autoritățile din Educație au decis ca în acest an școlar elevii nu vor mai reveni la cursuri din cauza epidemiei de coronavirus. În plus, nu se știe nici dacă în toamnă elevii se vor întoarce în bănci. În prezent se caută în continuare soluții optime pentru ac atât elevii, cât și profesorii să revină în siguranță.