MENIU

Momentul fascinant descoperit în natură de către specialiști. Ce se întâmplă cu această ciupercă

Natura găsește mereu noi căi de a ne surprinde, așa că dacă crezi că ai văzut tot ce era de văzut, te înșeli. Mai există o mulțime de plante fascinante în colțurile lumii care sunt de-a dreptul spectaculoase, cum este ciuperca care pare că plânge.

Natura este uimitoare, nu? Adică e atât de ușor să rămâi uimit de lucrurile pe care le vezi în natură, gândește-te doar la cele pe care le-ai văzut prin diferite concedii sau pur și simplu în documentarele TV. Niciodată nu ai crede că sunt posibile unele lucruri pe care le vezi acolo, precum acestă ciupercă care pare că plânge.

Ciuperca despre care vă vorbesc este cunoscută ca Bleeding Tooth sau Dintele care Sângerează, însă denumirea sa științifică este hydnellum peckii. Acest nume este dat de faptul că ciuperca conține un lichid dens de culoare roșie aprinsă care iese prin porii de dimensiune infimă a acesteia. Iar dacă nu ai ști asta, probabil ai crede că plânge.

Cel care a descoperit prima oară această minunăție a naturii a fost Howard James Banker, un micolog (expert în ciuperci) din Statele Unite ale Americii, în anul 1913. Banker era editor în jurnalul științific de micologie și avea a profundă fascinație pentru aceste ciuperci Bleeding Tooth. Pe lângă ciuperca din aceste imagini, numele lui Banker este asociat cu descoperirea altor câtorva specii din același familie.

Unde poate fi găsită ciuperca hydnellum peckii? Ei bine, aceasta se găsește în Europa și în zona Pacificului de Nord-Est din America de Nord. Specia de ciuperci se dezvoltă printre mușchi de pădure și pini uscați pe jos în pădurile de conifere. Așa că dacă treci pe acolo, nu strică să arunci o privire asupra acesteia, vei rămâne cu siguranță uimit.

Însă, problema este că ciuperca poate lejer să treacă neobservată, deoarece îi place să se ascundă printre plantele din pădure sau printre frunzele uscate de pe jos în perioadă umedă. Dacă vezi însă o pădure de pini, în zona rădăcinilor, sunt șanse destul de mari să o găsești. Iar dacă te întrebi dacă este otrăvitoare, răspunsul este nu.

Sursa

Mai multe articole despre:
natură ciupercă lacrimi