MENIU

Momente stânjenitoare cu Merkel și Trump. Întrevederea mult așteptată a început cu stângul

Angela Merkel și Donald Trump au avut o primă întâlnire ciudată. Deși au fost cordiali, cei doi lideri nu au putut ascunde că văd în moduri complet diferite lumea. Întrevederea a devenit în unele momente stânjenitoare, mai ales atunci când Merkel a cerut o strângere de mână, iarTrump nu a răspuns. 

Nu a vrut, sau nu a auzit? Oricare variantă ar fi adevărată, momentul de la Casa Albă a dat tonul primei întâlniri între Angela Merkel şi Donald Trump.

În trecut, liderul american l-a criticat pe cancelarul Germaniei pentru că a primit refugiaţi şi a acuzat-o că ruinează Germania. Întrevederea a devenit şi mai stânjenitoare când Trump a răspuns cu o glumă la o întrebare despre acuzaţiile sale că a fost spionat de Obama.


„Când vine vorba despre telefoane ascultate de către fosta Administraţie, cel puţin avem ceva în comun.”
Donald Trump a făcut trimitere la dezvăluiri făcute în urmă cu doi ani de Edward Snowden, potrivit cărora o agenţie a guvernului american îi asculta telefonul Angelei Merkel. 


Presat în legătură cu acuzaţiile de spionaj, Trump a spus că a auzit asta la TV.


„Nu mi-am dat cu părere. A fost o opinie a unui avocat foarte talentat, la Fox (News). Aşa că nu ar trebui să vorbiţi cu mine, ci cu Fox News.”


Răspunsul Fox News nu a întârziat.


„Fox nu ştie de nicio dovadă, de niciun fel, care să arate că preşedintele SUA a fost monitorizat. Punct.”
În faţa lui Donald Trump, Angela Merkel şi-a apărat politica în cazul crizei refugiaţilor, a globalizării şi a comerţului liber.