MENIU

Momente emoţionante în amintirea victimelor din Colectiv, în Piaţa Universităţii

Mai multe persoane s-au adunat vineri seara în Piaţa Universităţii, din Bucureşti, pentru a aduce un omagiu victimelor incendiului din clubul Colectiv.

Este vorba despre un concert unplugged, anunţat de mai multă vreme pe reţelele de socializare.

"Muzica ne-a scos în strada, muzica ne va ţine în stradă. Fără scene şi amplificare. Unplugged. Multe chitare, voci bune şi linişte pentru a se auzi. Pentru a ne auzi suferinţa, pentru a ne plânge morţii, a ne ruga pentru supravieţuitori şi a celebra viaţa", se precizează pe pagina de Facebook a evenimentului.

Oamenii  au cântat şi nu s-a scandat nicio lozincă.

"Sunt aici, în mijlocul vostru şi vă simt pe toţi fremătand de emoţie... atunci când cântăm", povesteşte o internaută pe reţeaua de socializare.

"‪Colectiv Unplugged‬ este un eveniment a-politic. Nu ne vede în stradă să protestăm împotriva unuia sau altuia. Ne vedem pentru o comemorare, cântăm în memoria celor care au plecat dintre noi în tragedia de la #‎Colectiv‬ și cu gândul la familiile și prietenii, iubiții, iubitele lor - dar și cu speranță de vindecare pentru supraviețuitori. Muzica vindecă. Este dacă vreti - o rugăciune muzicală", a adăugat altcineva.

Evenimentul este transmis live pe internet.