MENIU

Moment istoric la Metroul din Drumul Taberei. Când va fi operaţională linia de metrou

Tunelul săpat de Sf. Filofteia

Visul bucureștenilor de a avea metrou în Drumul Taberei prinde contur. S-au terminat săpăturile la magistrala 5, dar pe un singur tronson. Misiune care a fost începută încă din 2012. Astăzi, ”Sfânta Filofteia”, una din cârțițele uriașe care a săpat tunelul va fi scoasă la suprafață.

Sfânta Varvara, una dintre cele două cârtiţe care a mai rămas să sape la Metroul din Drumul Taberei, a finalizat lucrările, a anunţat miercuri Metrorex.

Cealaltă cârtiţă (TBM - Tunnel Boring Machine), Sfânta Filofteia, şi-a încheiat misiunea pe 21 mai şi urmează să fie scoasă la suprafaţă joi, 27 iulie.

Cele două cârtiţe care au săpat tunelurile Metroului de Drumul Taberei au fost puse pe poziţie în 15 noiembrie 2012.

Tronsonul 1 Drumul Taberei - Eroilor al Magistralei 5 va avea un depou şi zece staţii de metrou: Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor.

Noua linie de metrou va avea o lungime construită de 6,87 km, iar valoarea totală a proiectului este de circa 3,12 miliarde de lei cu TVA. Linia de metrou ar urma să fie operaţională peste un an.