MENIU

Momelile folosite de șeful companiei vinovată de dezastrul Titan pentru a atrage clientii: „E mai sigur decât zborul cu elicopterul”

Foto: Profimedia

Un finanțator din Las Vegas a avut fericita inspirație să refuze locuri cu preț redus pentru călătoria nefastă a Titanului, după ce și-a pus mari probleme cu privire la măsurile de siguranță. Cu toate acestea, șeful companiei i-a spus că „este mai sigur decât zborul cu elicopterul”, și a tot încercat să îl ademenească cu reduceri de preț, unele semnificative. 

Jay Bloom a împărtășit pe pagina sa de Facebook poze cu discuțiile dintre el și șeful companiei: 

„Asa deci. Am decis să împărtășesc unele dintre textele mele cu Stockton Rush, CEO-ul și fondatorul OceanGate, compania care a construit și operat submarinul, Titan, pe care toți l-am urmărit săptămâna trecută.
În februarie, Stockton ne-a rugat pe mine și pe fiul meu, Sean, să mergem cu el în scufundarea la Titanic în mai. Ambele scufundări din mai au fost amânate din cauza vremii, iar scufundarea a fost amânată până pe 18 iunie, data acestei călătorii.
Mi-am exprimat îngrijorări legate de siguranță și Stockton mi-a spus:
  „Deși există, evident, riscuri, este mult mai sigur decât zborul cu elicopterul sau chiar scufundările. Nu a existat nici măcar o rănire în 35 de ani într-un submarin non-militar.”
Sunt sigur că a crezut cu adevărat ceea ce spunea. Dar a greșit foarte tare.
Credea cu pasiune în ceea ce făcea.
Ultima dată când l-am văzut pe Stockton în persoană a fost 1 martie. M-a dus prin expoziția Titanicului de la Luxor. Apoi, la prânz în food courtul Luxor am vorbit despre scufundare, inclusiv despre siguranță. Era absolut convins că era mai sigur decât să traverseze strada.
Mi-a dat o carte de fotografii (1 din 324 produse) semnată de el și Paul Henri Nargeolet, doi dintre cei cinci de la bordul submarinului.
I-am spus că din cauza programării nu putem merge până anul viitor. Scaunele noastre i-au revenit lui Shahzada Dawood și fiului său de 19 ani, Suleman Dawood, doi dintre ceilalți trei care și-au pierdut viața în această excursie (al cincilea fiind Hamish Harding).
Ultima dată... RIP Stockton și echipajul.
Cât despre Sean și cu mine, după ce săptămâna trecută ne-am pierdut pe Treat Williams, un alt prieten de 25 de ani și fost partener de afaceri, ne vom lua un minut să ne oprim și să simțim mirosul trandafirilor.
Mâine nu este niciodată promis. Profită la maximum de ziua de azi,” a scris magnatul american.

Mai multe articole despre:
submarin accident implozie magnat oceangate titan titanic