MENIU

Mohammad Murad: ”Problema plajelor este cronică pentru hotelieri. Legislația trebuie modificată!”

Preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Mohammad Murad, a declarat, marţi, că problema privind hotelierii din staţiunile de pe litoral care nu au în administrare şi sector de plajă este una cronică, deoarece nu pot oferi servicii de calitate turiştilor, el cerând modificarea legislaţiei în acest sens.

''Problema plajelor este deja una cronică. Nu e normal ca un hotel de trei, patru, cinci stele să nu aibă plaja, iar o firmă care nu are niciun pic de experienţă privind serviciile să aibă plaja. Sunt hoteluri, investiţii de milioane de euro, unde au trebuit să încheie contracte cu cei care au plaja. (...) Nu putem vorbi de investiţii de milioane de euro şi ne blochează un HG, nu e normal, este total anormal. Trebuie să încercăm să găsim soluţii corecte, care trebuie aplicate. În Italia, în Spania, în Portugalia, pentru un hotel de cinci stele au dreptul cei care oferă loc de cazare, la plajă. (...) Dacă plajele nu ni se dau, eu personal blochez o investiţie de 25 milioane de euro'', a spus Murad la o întâlnire organizată de FPTR în staţiunea Mamaia.

El a menţionat, referitor la plajă, că este vorba de un drept pe care hotelierii îl au.

''Nu vreau să stau la uşa directorilor, este un drept pe care îl am. Nu e normal. Şi atunci dacă statul este interesat, de fapt statul este interesat, dar anumite persoane nu sunt interesate ... Fac apel la bunul simţ, la patriotismul pe care ar trebui să-l aibă fiecare dintre noi. (...) Eu vreau să facem dreptate cu plajele. (...) Plajele reprezintă un reper important. Direcţia Apele Române Litoral să nu mai prelungească contractele, să îşi asume această obligaţie şi să transmită către minister. Doi, trebuie să găsim o soluţie, prin HG, încât să funcţionăm corect'', a mai spus reprezentantul FPTR, scrie Agerpres.

Directorul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL), George Papari, a afirmat că nu va mai prelungi contractele încheiate cu operatorii plajelor şi că a făcut propuneri legislative privind administrarea acestora.

''Niciun contract din cele vechi nu se va mai prelungi, toate contractele care expiră, chiar dacă vorbim de suprafeţe mari, vor fi resectorizate şi scoase la licitaţie. Vom încerca în acest an, prin nişte solicitări şi prin modificările legislative pe care le-am propus, ca licitaţiile să fie mult mai devreme, să fie în toamnă'', a susţinut reprezentantul ABADL.

FPTR a organizat marţi o întâlnire de lucru în staţiunea Mamaia, cu participarea agenţilor economici din turism şi a reprezentanţilor autorităţilor locale. Subiectele discutate au fost axate pe teme cum ar fi îmbunătăţirea relaţiilor dintre mediul de afaceri din turism şi autorităţile statului, identificarea soluţiilor pentru rezolvarea diverselor probleme în domeniu.

Mai multe articole despre:
Mamaia plajă Mohammad Murad