MENIU

Modul terifiant în care un miner şi-a pus capăt zilelor, în Bihor. S-a întâmplat în subteran

Un miner de la Mina Băița din județul Bihor s-a sinucis, primele indicii obținute de anchetatori arătând că bărbatul s-ar fi omorât cu ajutorul unei capse detonante pe care ar fi sustras-o de la locul de muncă.

Miercuri, înainte de ieşirea acestuia din tură, colegii au observat că bărbatul lipseşte şi au început să îl caute. A fost găsit mort, la o distanţă de aproximativ doi kilometri de ieşirea din Mina Băiţa.

"Acest eveniment s-a petrecut în timpul orelor de program. În timp ce echipa era în subteran, persoana respectivă, din primele constatări, a părăsit subteranul şi suicidul a avut loc la o distanţă apreciabilă de locul pe unde se ieşea din mină, pe o cale mai puţin accesibilă (...) Până în prezent nu se cunoaşte concret nici provenienţa acelor capse sau a altor materiale care au fost folosite de bărbat", a declarat, joi, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Beiuş, Adriana Ardelean.

Bărbatul lucra la Mina Băiţa de 20 de ani, el neavând familie.

Potrivit unor cunoştinţe, înainte de a recurge la acest gest extrem, minerul ar fi consumat băuturi alcoolice şi a ales să pună capsa în gură, după care a detonat-o.

Mai multe articole despre:
sinucidere miner mina baita