MENIU

Modul bizar prin care dioxidul de carbon poate fi folosit în producerea hranei

În fiecare an, aproximativ 30 de miliarde de tone de dioxid de carbon ajung în atmosferă. Iar o parte din această cantitate este generată de producția alimentelor. În acest sens, o companie a găsit o soluție prin care CO2 ar putea fi transformat în aliment.

După cum știi, planeta noastră se confruntă cu problema supraîncălzirii globale și a poluării, drept urmare foarte mulți oameni care locuiesc în țările în curs de dezvoltare nu au ce mânca. Iar principalul factor care contribuie la încălzirea globală sunt emisiile de CO2, asta pentru că pădurile sunt prea puține pentru a converti dioxidul de carbon în oxigen prin fotosinteză.

De asemenea, și fermele de animale sunt responsabile pentru emisiile masive de CO2, din acest motiv un număr din ce în ce mai mare de companii încearcă să imite gustul și experiența consumului de carne prin combinații de plante.

Cercetătorii au reușit, în premieră, să transforme dioxidul de carbon în aliment

Compania Solar Foods ar putea revoluționa industria alimentară dacă ceea ce promite se va materializa în viitorul apropiat. Mai exact, compania vrea să aducă pe piață un produs creat în întregime din dioxid de carbon. Acest produs inedit și bizar în același timp se numește Solein și în ciuda a ceea ce ai putea crede are un gust destul de bun. Ca să îți faci o idee, acesta are destul de multe în comun cu grâul.

Așadar, pe lângă faptul că avea un impact foarte pozitiv asupra mediului înconjurător, acest produs ar putea facilita hrănirea oamenilor într-o manieră sustenabilă, fără consecințe dezastruoase. În plus, elementul de bază, adică dioxidul de carbon se găsește din abundență, am putea spune că este chiar o sursă inepuizabilă.

Cei de la Solar Foods sunt optimiști în privința acestui tip de produs și speră că acesta va apărea pe piața începând cu anul 2021. În plus, alimentul va avea aceleași aplicații în rețete ca și grâul.

Sursa

Mai multe articole despre:
mâncare dioxid de carbon ştiinţă