MENIU

Modalitatea găsită de un primar de a-i convinge pe tineri să renunțe la vicii: Dă iama într-un club de noapte și îi bate cu un băț. VIDEO

Foto: Twitter

Exasperat de creșterea consumului de droguri, primarul unui oraș din Somalia s-a văzut nevoit să recurgă la metode mai dure de a ține fenomenul sub control. 

Mogadishu, un oraș din Somalia considerat printre cele mai periculoase din lume, se confruntă în mod constant cu atacurile militanților islamiști și cu probleme crescânde generate de bandele organizate. Ca urmare a acestei situații, autoritățile cred că există o creștere a consumului de alcool și droguri, mai ales în rândul tinerilor.

În încercarea de a aborda această problemă, primarul Yusuf Hussein Jimale a solicitat autorităților să inspecteze restaurantele și locurile unde se adună tinerii. Cunoscut sub porecla "Madale" ("energic"), edilul a emis o interdicție pentru toți comercianții din oraș, care le interzice să vândă tutun și shisha, precum și alte substanțe ilegale în țara musulmană, cum ar fi alcoolul.

De asemenea, el a decis să abordeze direct tinerii care consumă alcool și droguri. Într-un clip video care a devenit viral, primarul apare lovind cu un băț un grup de tineri pe care îi acuză că fumează canabis, shisha și beau alcool într-un club de noapte de pe plaja Lido, celebră în oraș.

 

”Erau băuți, iar unii dintre ei au încercat să se lupte cu noi și i-am lovit. Din punct de vedere moral, nu putem permite comportamentele la care am fost martori și nimeni nu poate tolera acest lucru”, a declarat edilul.  

Comportamentul său a fost însă criticat de o parte a populației.

”Primarul a luat legea în propriile mâini, în loc să o lase la latitudinea organelor de resort. Persoana care comite o infracțiune ar trebui abordată prin intermediul procuraturii și al sistemului judiciar”, a declarat Muna Hassan, activistă pentru afaceri sociale în Mogadishu, pentru BBC.

Alții consideră că bătaia dată de primar este asemănătoare cu cea aplicată de un părinte și spun că este mai bună decât arestarea.

Proprietarii cluburilor de noapte reclamă însă că primarul le distruge afacerile.

Mai multe articole despre:
primar bataie droguri consum alcool