MENIU

VIDEO Mocănița de la Moldovița își reia circulația de Rusalii

Mocănița „Huțulca” din Moldovița Foto: cfi.ro

Mocănița „Huțulca” de la Moldovița își reia circulația de Rusalii! Mocănița va porni din nou la drum pe același traseu de linie îngustă dintre Moldovița și Argel după un program strict.

 

Timp de trei zile, începând cu sâmbătă, 6 iunie, în duminica Rusaliilor și până luni, 8 iunie, de sărbătoarea ”Sfintei Treimi”, circulația va fi reluată pe traseul de 12 km, cu plecare din Gara Moldovița, potrivit Monitorul de Suceava.

În toate cele trei zile Mocănița va circula după un program ce cuprinde patru curse zilnice între Gara Moldovița și localitatea Argel, cu plecare la orele 10.00, 12.00, 14.00 și 16.00.

Cursa durează două ore și jumătate, iar biletele dus-intors costă 20 de lei pentu copii și 35 de lei pentru adulți, potrivit tarifelor afișate de compania SC Calea Ferată Îngustă SRL care administrează mocănița. 

Reluarea activității de transport pe calea ferată a fost posibilă prin măsurile de relaxare luate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență - Hotărârea nr. 26 din 28 mai 2020, adoptată de Guvern, în contextul scăderii numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus, de la începutul epidemiei în România, în februarie 2020.