MENIU

500 de oameni au protestat în București împotriva noilor legi privind justiția

Aproximativ 500 de oameni au protestat miercuri seara în fața sediului Guvernului din Capitală, împotriva schimbării legilor privind justiția. Traficul din zonă a fost oprit pentru mai multe ore.

Aproximativ 500 de oameni au fost prezenți în Piața Victoriei pentru a scanda împotriva modificărilor legilor privind justiția. Ei au adus pancarte cu mesaje împotriva guvernului. Totodată, oamenii au strigat ”Nu vrem să fim o nație de hoți”, ”DNA, să vină să vă ia” și ”În democrație, hoții stau la pușcărie”. În același timp, polițiștii rutieri au restricționat traficul în zonă, oprindul preț de câteva ore.

Totodată, ONG-ul Corupția Ucide anunță organizarea unui nou protest duminică seara, de la ora 8. În descrierea invitației lansată pe Facebook, reprezentanții organizației au scris următoarele:

”Ne revedem duminică seara.

Ceea ce rămas independent din presa sau instituții reacționează din nou, fiecare cu propriile instrumente. Același lucru ar trebui să facem și noi. În stradă, pentru că asta e principala noastră pârghie și pentru că asta a avut efect cu alte ocazii. Suntem probabil cu toții obosiți de atâtea semnale de alarmă, dar e momentul să reacționăm cât putem de ferm. Altfel, putem doar să ne uităm cum ne transformăm resemnați într-un regim autoritar, așa cum putem doar privi spre Ungaria sau Polonia.
--
PSD ia din nou cu asalt Justiția. Președintele ar putea fi exclus – conform proiectului ministrului Justiției – din mecanismul de propunere a procurorilor-șefi ai Parchetului General, DNA și DIICOT. ”Reforma” justiției în viziunea PSD înseamnă numirea acestora exclusiv de către Guvernul PSD.
De la anul am putea vedea la DNA și la Procuratura Generală șefi numiți doar de PSD.
Trecerea Inspectiei Judiciare la Ministerul Justitiei e doar un alt punct prin care ne întorc, dacă îi lăsăm, în epoca în care Justiție însemna Rodica Stănoiu.”

Mai multe articole despre:
justiţie legi ministru schimbări Facebook