MENIU

Moartea misterioasă a militarului francez, încurcată de neputința INML - Ancheta procurorilor români, blocată din cauza unor reactivi

Moartea misterioasă a militarului francez, încurcată de neputința INML - Ancheta procurorilor români, blocată din cauza unor reactivi

Institutul Național de Medicină Legală a rămas fără substanțe speciale în plină anchetă a soldatului francez care a fost descoperit mort la un hotel din București.

Anchetă plină de mister și de obstacole în cazul militarului francez găsit mort într-un hotel de lux din Capitală.

Evaluarea toxicologică nu se poate face pentru că Institutul Național de Medicină Legală a rămas fără substanțe speciale pentru această procedură.

În paralel, francezii au intrat pe fir și au deschis propria investigație. Soldatul francez venise în România într-o misiune clasificată. 

Însă, cea mai mare problemă ce va pune în așteptare ancheta este absența unor substanțe și reactivi la INML în acest moment. Legiștii i-au anunțat deja pe procurorii militari. 

Problema care ține în loc ancheta în cazul militarului găsit decedat poate fi rezolvată doar de Ministerul Sănătății, ce are în subordine INML.

Un alt obstacol în anchetă este legat de faptul că anchetatorii militari nu au încă mandat din partea instanței să percheziționeze telefonul militarului francez decedat. Anchetatorii ar avea astfel acces la ultimele convorbiri ale acestuia sau ar identifica un posibil bilet de adio lăsat de militarul francez.

Este de așteptat însă ca instanța să se opună, pentru a nu afecta intimitatea, în contextul în care toate datele pe care le au în acest moment anchetatorii conturează o astfel de ipoteză a sinuciderii.

Ancheta este învăluită de mister. Surse apropiate de anchetă citate de Realitatea PLUS susțin că militarul francez ar fi fost artilerist, însă misiunea echipei lui în România este strict clasificată. 

Bărbatul a lăsat în urmă o soție și doi copii. 

În paralel, un parchet din Franța a deschis o anchetă în acest caz. Procurorii francezi vor să identifice ce s-a întâmplat și dacă în ultimele zile de viață ale militarului au fost motive care l-ar fi condus către o posibilă sinucidere. Francezii nu au cerut incă întreaga investigație făcută de partea română. 

Militarul francez a fost descoperit, duminică, 6 noiembrie, într-o cameră dintr-un hotel din București, cu o foarfecă înfiptă în zona gâtului, potrivit surse din cadrul anchetei. La fața locului nu ar fi fost descoperite urme de forțare a ușii de la intrarea, care era încuiată pe dinăuntru, iar în interior nu au fost observate urme de răvășire, potrivit acelorași surse din interiorul anchetei, citate de Realitatea PLUS.

Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a preluat ancheta în cazul militarului francez găsit mort duminică într-o cameră de hotel din Capitală. Trupul subofițerului a ajuns în aceeași zi la IML. 

Victima, un bărbat în vârstă de 41 de ani, era militar în cadrul Forțelor Armate Franceze. El s-a cazat împreună cu alți camarazi la hotelul respectiv, la data de 3 noiembrie, camerele fiind rezervate până la data de 3 ianuarie anul viitor.

Autopsia a fost terminată luni, prin care s-ar menține varianta sinuciderii, potrivit unor surse din anchetă, relatează Realitatea PLUS.