MENIU

Mitropolitul Ardealului i-a certat pe credincioşi la împărțirea aghiasmei: "Nu VĂ MAI ÎNGHESUIŢI"

Mitropolitul Ardealului la împărțirea aghiasmei: Nu vă înghesuiți!

Peste 5.000 de credincioși au asistat luni la slujba oficiată în Piața Mare din centrul istoric al Sibiului de un sobor de preoți, în frunte cu Mitropolitul Ardealului, pentru ca, ulterior, mulți dintre aceștia să se calce în picioare pentru o sticlă cu apă sfințită, forțând gardurile de fier care i-au protejat pe preoți

"Avem pentru frățiile voastre aproape 8.000 de sticluțe. Avem apă sfințită în așa fel să vă luați și să vă rămână și să ne rămână și nouă și la Catedrală există un recipient de peste 1.000 de kilograme care este deschis continuu. Puteți să luați și astăzi și mâine toată săptămâna viitoare. Vă rugăm din tot sufletul, odată cu binecuvântarea pe care v-o împărtășim, să fiți în rânduială", i-a sfătuit pe credincioși Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza.

Acesta a fost nevoit să împartă personal sticlele cu apă sfințită, în încercarea de a potoli mulțimea care nu a mai ținut cont de nimic și s-a năpustit, împingând gardurile de protecție, scrie Agerpres.

"Să nu se mai vadă pe toate posturile de televiziune că românii, că ortodocșii se înghesuie ca să ia sfințenie. Deși stau pașnic, ei se înghesuie. Nu vă înghesuiți! E bine să ne înghesuim să ne câștigăm mântuirea. Împărăția cerurilor spune Scriptura, că se ia cu asalt, cu o activitate permanentă, dar neordinea, nerânduiala nu este firească și nu ni se datorează nouă, nu este un lucru caracteristic nouă", le-a spus ortodocșilor prezenți la Sfânta Liturghie din ziua praznicului Botezului Domnului.

Strigătele de nemulțumire nu s-au oprit minute bune, cu toate că zeci de preoți, ajutați de jandarmi și de câțiva angajați ai societății de apă, au împărțit aghiasmă din șase butoaie de aproximativ doi metri și alte 8.000 de sticle de câte jumătate de litru. Sute de sibieni nu s-au mulțumit cu o singură sticluță de apă, venind de acasă cu peturi de 2,5 l, unii chiar cu bidoane de câțiva litri.

În înghesuiala creată, o fetiță care era să fie călcată în picioare de oameni, a fost salvată de un preot. Un angajat al bisericii, venit să ajute la împărțitul apei de Bobotează s-a dezechilibrat și a căzut, în încercarea disperată de a împărți mai multe sticle cu aghiasmă.

Mai multe articole despre:
Bobotează Mitropolitul Ardealului aghiazma