MENIU

Mitraliera Kalașnikov furată din Constanța, de negăsit! Scafandrii militari au căutat-o și în Dunăre - FOTO&VIDEO

Este alertă în toată țara după ce hoțul care a furat un Kalashnikov este încă în libertate! Căutări intense au avut loc și în ultimele ore după furtul armei și muniției de la unitatea militară din județul Constanța. Scafandrii militari au căutat și în Canalul Poarta Albă – Midia Năvodari, anunță Forțele Navale Române.  

Arma şi muniţia furate, sâmbătă seara, de la o unitate militară din judeţul Constanţa au fost căutate, luni, cu scafandri, în Canalul Poarta Albă – Midia Năvodari, însă nu au fost găsite.

Scafandrii militari au verificat mai multe ore, fără a reuşi să le găsească şi au încheiat căutările, potrivit anunțului Forțelor Navale, scrie realitateadeconstanta.net.

Peste 300 de agenți MAI s-au mobilizat în speranța că vor da de arma furată. Agresorul a atacat un militar care stătea de pază însă acesta se uita pe telefon, pe rețelele de socializare. 

Operațiunea de căutare are loc după ce pe 19 martie, sâmbătă noaptea, la Centrul 110 Comunicaţii şi Informatică din Mamaia Sat, un militar care era de pază a fost atacat şi deposedat de arma din dotare şi de un încărcător cu 30 de cartuşe.

În paralel, poliţiştii continuă realizarea filtrelor rutiere și sunt verificate autovehiculele în trafic, pentru depistarea armei și muniției, dar și a autorului furtului.

În acest moment sunt cel puțin 93 de filtre, în cinci judeţe ale ţării, au fost constituite în ultimele zile, după incidentul de sâmbătă seară.  
„O persoană neidentificată, cu cagulă şi înarmată cu o armă albă, a intrat prin efracţie în perimetrul unităţii militare, în jurul orei 20.15, şi l-a atacat pe militar. Militarul, aflat în postul de pază, a aplicat procedurile legale, a opus rezistenţă în confruntarea corp-la-corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare şi de un încărcător cu 30 de cartuşe. După ce a intrat în posesia armei şi a muniţiei, agresorul a părăsit perimetrul unităţii (a sărit gardul), iar militarul agresat i-a anunţat de urgenţă pe comandantul corpului de gardă şi pe comandantul unităţii”, potrivit comunicatului de sâmbătă.

În acest caz, Parchetul Militar Constanţa şi poliţiştii au deschis o anchetă pentru cercetarea evenimentului.