MENIU

MISTERUL trupului care cade din tavan. Probabil cea mai sinistră poză din toate timpurile

MISTERUL trupului care cade din tavan. Probabil cea mai sinistră poză din toate timpurile
MISTERUL trupului care cade din tavan. Probabil cea mai sinistră poză din toate timpurile

Această fotografie este, cu siguranţă, una dintre cele mai înfricoşătoare! Învăluită, de zeci de ani, în mister, imaginea a ridicat multe semne de întrebare. În ciuda scenariilor făcute pe seama ei, cei mai mulţi experţi care au analizat-o în cele mai mici detalii au ajuns la o singură concluzie, pe cât de calculată, pe atât de controversată: fotografia surprinde momentul în care o fantomă se desprinde din lumea ei şi se revarsă în lumea noastră.

Povestea a pornit undeva în anii 1950, în îndepărtatul Texas. Familia Cooper cumpărase o casă veche şi, în acea zi, tocmai se mutase în ea. S-au gândit să imortalizeze momentul, aşa că au luat aparatul foto, l-au setat şi s-au strâns cu mic, cu mare la masă. Trăiau Visul american şi erau fericiţi!

Nici prin gând nu le-a trecut, însă, că nu erau singuri... Lângă ei era o creatură din altă lume care atârna de tavan, deasupra mesei. Prezenţa fantomei s-a făcut remarcată abia după câteva zile, după ce fotografia a fost developată, spre uimirea tuturor! Al cui era corpul?

După ani buni, când familia Cooper a pierit, au existat voci care au susţinut că în fotografie apărea, de fapt, un corp real, cel mai probabil trupul unei persoane decedate, care a căzut din pod tocmai în momentul în care era făcută poza.

Indiferent de varianta aleasă, un alt mister a rămas, până în zilele noastre, neelucidat: de ce chipul trupului a rămas întunecat? Să fie un trup fără chip, sau o activitate paranormală?

Aşa cum era de aşteptat, au fost şi voci care au susţinut că fotografia este trucată. Până în 2013 nu s-a ştiut nimic de existenţa ei. Brusc, a devenit virală şi în jurul ei au început să fie conturate tot felul de scenarii, care de care mai sinistre.