MENIU

Misterul din spatele copacilor care sunt îmbibaţi cu AUR

Misterul din spatele copacilor care sunt îmbibaţi cu aur
<p>Misterul din spatele copacilor care sunt &icirc;mbibaţi cu aur</p>
<p>Misterul din spatele copacilor care sunt &icirc;mbibaţi cu aur</p>

Oamenii de ştiinţă din Australia au făcut o descoperire incredibilă! În frunzele unor copaci din regiunea Kalgoorlie, aceştia au găsit particule fine de aur.

Pentru prima dată, oamenii de ştiinţă au descoperit organisme vii în a căror structură se regăsesc particule de aur! Potrivit unui articol publicat în revista Nature Communications, oamenii de ştiinţă din cadrul unei organizaţii care se ocupă cu cercetarea au confirmat că particule de cinci ori mai subţiri decât grosimea unui fir de păr uman se regăsesc în frunzele şi crengile copacilor de eucalipt.

Odată cu apa, copacii trag din pământ şi particule fine de aur, prin rădăcini. Dar aurul este toxic pentru plante, iar asta îi face pe oamenii de ştiinţă să creadă că planta transportă metalul în frunze şi crengi, pentru a-l depozita şi, ulterior, elimina.

Fireşte, aurul nu poate fi văzut cu ochiul liber, dar este detectabil graţie tehonologiei cu raze x.

Cu toate acestea, copacii de eucalipt nu reprezintă un interes pentru căutătorii de aur. Se pare că pentru un inel de mărime medie este nevoie de colectarea aurului de la aproximativ 500 de copaci.

Specialiştii susţin, însă, că această descoperire i-ar putea ajuta pe prospectori să descopere noi zăcăminte.

Mai multe articole despre:
eucalipt copaci aur copaci frunze aur eucalipt aur