MENIU

Mișcarea de refuz în masă al plății facturilor la energie și gaze ia amploare în Marea Britanie

Foto cu caracter ilustrativ / Arhivă

Mișcarea de refuz în masă al plății facturilor la energie și gaze capătă proporții în Marea Britanie. Aproape un milion de consumatori sunt așteptați să se alăture acestui demers până la 1 octombrie. Astfel, oamenii care s-au alăturat acestui protest au anulat plata facturilor prin debit direct către furnizorii de energie și gaze.

Mișcarea ″Don’t Pay″ a fost caracterizată de Guvernul de la Londra ca ″iresponsabilă″ și a atras avertismente potrivit cărora riscă să deterioreze scoringurile de credit ale participanților și să le aducă facturi chiar mai mari. 

Cu câteva săptămâni înainte de recentul anunț oficial privind majorarea prețurilor plafonate la energie și gaze la un nivel echivalent cu o factură medie anuală casnică de 3.549 de lire sterline de la 1 octombrie, activistul pentru drepturile consumatorilor Martin Lewis a avertizat că boicoturile și grevele consumatorilor ar putea căpăta avânt dacă Guvernul nu va oferi ajutoare mai consistente gospodăriilor britanice.

„Odată ce devine socialmente acceptabil să nu-ți mai plătești facturile la energie, oamenii nu își vor mai plăti facturile la energie, și nu poți să debranșezi pur și simplu pe toată lumea″, a declarat el.

Mai multe articole despre:
refuz plata facturi marea britanie