MENIU

Miron Mitrea, despre schimbările de tabere în PNL: Trădarea în politică e folositoare și folosită. Să te lauzi cu ea mi se pare fabulous

Miron Mitrea, consultant politic

Consultantul politic, Miron Mitrea, a trecut, duminică seara, de la problematica mondială legată de protestele anti-restricții,  obligativitatea vaccinării anti-Covid sau față de politicile considerate anti-LGBT, din Ungari, la ce se întâmplă în momentul de față în politica autohtonă. Analistul politic a comentat, astfel, ultimele declarații ale celor doi candidați ai PNL, Ludovic Orban și Florin Cîțu, legate de lupta din partid, criticând "circul" la care asistăm și care, spune el, că "desființează guvernarea". 

"Avem două curente și, sigur, unii sunt oportuniști – curentul Cîțu pentru că atacă și USR (...) care l-a spijinit (...). Cîțu face o promisiune care le este simpatică liberalilor din București, mai ales că relațiilor lor nu sunt bune cu primarul și, mai ales, că  este cel mai slab primar pe care l-a avut Bucureștiul vreodată. Nu sunt răuvoitor. Nu are niciun fel de tendință de a se ocupa de ceva (Nicușor Dan - n.r.). Ne spune povești, se luptă cu PUZ-urile și se ocupă de țânțari. De cealaltă parte, Clotilde Armand e în război cu toată lumea și atunci îi vine ușor lui Cîțu (să declare că va susține un candidat liberal la alegerile din 2024 la Primăria Capitalei - n.r.). După victoria posibilă a lui Cîțu la PNL, va fi jale în București.

Am avut o discuție cu Orban vizavi de susținerea unui candidat din partea USR la Capitală și am înțeles motivația – PNL a ieșit pe locul 3. Singur nu câștiga nimic. Nu știu dacă a făcut bine sau rău. Pierdea Bucureștiul. I-am propus atunci și public să îl pună pe Rareș Bogdan să candizeze, să vadă ce poate PNL.

Cîțu folosește această greșeală a lui Orban, dar și guvernul ca să se lupte cu el. După mine, amândoi sunt vinovați la fel. Nu mai există guvernare. Se laudă tabăra premierului cu trădările din tabăra lui Orban. Îți faci cruce cu două mâini. Așa cum unii au plecat la Orban de la Crin Antonescu în trecut, acum pleacă la Cîțu pentru că e prim-ministru și are pixul în mâini. Trădarea în politică e folositoare și folosită. Să te lauzi cu ea mi se pare fabulous!

Plimabarea dintr-o parte în alta te pune în situația să nu poți alege nici pe unul, nici pe altul, vorba lui Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Lupta se vede cu ochiul liber – e o luptă pentru poziții. Eu am mâncat pâinea asta (referire la întâmplare cu documentul cu antentul Guvernului de săptămâna trecută - n.r.) și în PSD, când a spus că nu a plecat hârtia de la partid. Ba da, de acolo a plecat.

PNL, dacă vrea să rămână un partid care să conteze în politică, trebuie să găsească un președinte.

Eu nu sunt PNL-ist, dar aș vrea să vad un partid de dreapta condus coerent. Acum nu este condus coerent", a afirmat Mitrea.