MENIU

Miron Mitrea: Este departe de a exista un conflict între China și Uniunea Europeană

Miron Mitrea

Miron Mitrea este de părere că nu va exista un conflict între China și Uniunea Europeană, deși relațiile dintre cele două sunt mai slabe decât altădată. Analistul politic a mai vorbit și despre tentativa eșuată a Chinei de a transforam SUA în rivalul UE.

„Analiza CNN este părtinitoare. Adevăruri sunt folosite pentru concluzii false. Relațiile China-Uniunea Europeană nu sunt într-un abis, sunt mai slabe decât altădată. Este departe de a exista un conflict sau o tensiune mare între China și Uniunea Europeană. Este o tensiune mare între China și SUA, pe care SUA ar vrea ca Europa să o preia și să aibă aceeași condiția față de China și Europa nu vrea și China ar vrea să se supere pe SUA și să treacă de parte Chinei, pe când nu vrem nici așa. Face bine Europa că stă oarecum la mijloc, mai aproape de partenerul american, care este un partener cultural al UE. Cultura este importantă în relațiile politice și economice. 

CNN, însă, exagerează un pic, pentru că CNN a fost și este purtătorul de cuvânt al Administrației Americane. A fost totdeauna așa, indiferent cât vor ei să spună independent. Independența Mass-Mediei există în anumite condiții și știm cu toții acest lucru. CNN este purtător de cuvânt cunoscut, este emricană, sigur că ține cu ai lor. Există o situație mai puțin bună ca altădată cu China. Au exista cei doi ani de pandemie, au tăiat toate aceste linii de logistică, s-au lungit prea mult în timp, toată lumea se gândește astăzi la relocare. Marile companii care se relochează din China se relochează din cauză că au constatat că în timpul pandemiei au avut probleme foarte mari. Plus faptul că China se îmbogățește”, a precizat Miron Mitrea la Realitatea PLUS, în cadrul emisiunii Culisele Puterii.

Mai multe articole despre: