MENIU

Miron Mitrea, despre amenințarea cu arme chimice: „Probabilitatea unui război NUCLEAR este mică, dar nu zero”

Miron Mitrea, invitat permanent în emisiunea Culisele Puterii, apreciază efortul Guvernului de a distribui pastile de iod populației, ca prevenție în cazul unui atac nuclear, însă consideră că probabilitatea unui război cu arme chimice este mică. Acesta a vorbit și despre un posibil acord care să ducă la încetarea focului în Ucraina.

Întrebat despre amenințarea nucleară a Rusiei și faptul că în România s-a luat decizia ca românii să primească preventiv pastile cu iod, Miron Mitrea a spus: „Ceea ce face Guvernul prin pregătirea pastilelor de iod este dovadă de responsabilitate, că e cu capul pe umeri. Sperăm că nu vor fi folosite. Probabilitatea unui război nuclear este mică, dar nu este zero. Faptul pastilele vor fi distribuite populație este bine, chiar dacă în cazul unui război nuclear miza nu este Ucraina. Nici România. Noi nu suntem o miză foarte mare”.

„Vom avea încetarea focului, nu oprirea războiului. Îi convine și lui Putin, că deja resimte sancțiunile. Orice război care vrea să ocupe teritorii are nevoie de niște băieți care să meargă cu puștile pe jos, îndiferent ce rachete ai.

Deci, eu cred că își va trage răsuflarea în câteva săptămâni, 3-4-5, vom vedea. Nu se va termina războiul, atenție. E bine să existe o încetare a focului, să scoți copiii și femeile din bătaia focurilor”, a declarat Miron Mitrea.