MENIU

Miron Mitrea: Nu cred că e bună propunerea de revenire a parlamentarilor la serviciu după Paște

Miron Mitrea, la „Culisele puterii”

Miron Mitrea nu este de acord cu propunerea președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, de revenire a parlamentarilor la muncă, în Parlament, în timpul epidemiei de coronavirus. 

 

Miron Mitrea a criticat propunerea lui Marcel Ciolacu de revenire la lucru a Parlamentului, după Paște. El spune că așa ceva ar fi împotriva măsurilor luate de autoritățile statului pentru limitarea răspândirii epidemiei de coronavirus. Parlamentarii s-ar putea întoarce la serviciu după Paște în ciuda prelungirii stării de urgență. 

„O parte mare din populației, ținând seama de imaginea proastă a parlamentarilor și a Parlamentului, probabil că gândește că, hai, să intre toți acolo, să scăpăm de ei. Nu m-aș juca cu chestia asta. Cred ca a pus la punct un sistem online, cred că pot lucra online, mai ales că este un exemplu. Chiar dacă ar putea să facă astffel încât să nu se îmbolnăvească, ideea că vezi 300 sau 500 de parlamentari la un loc este împotriva a ceea ce tu, stat, autoritate, spui oamenilor să facă. Marele perdant în treaba asta este statul român. Oamenii își pierd încrederea în administrație, care are 70 de măsuri pentru același tip de cazuri. Ăsta este lucrul grav. Într-o perioadă în care trebuie să ai încredere în administrație și în politicienii conduc, ei iau măsuri contradictorii. Pentru unii e într-un fel, pentru alții în alt fel. Nu sunt de acord. Nu cred că face bine Marcel Ciolacu (cu propunerea - n.red.). Îl stimez, pe care destul de des îl aprob. De data asta nu-l aprob. Creează imaginea că se poate și altfel. Este exact ce s-a întâmplat la Cluj. (...) Dăm exemplu oamenilor că unii, în cazul ăsta parlamentarii, pot veni la București, pot să lucreze. Eu de ce nu pot să merg la muncă, eu de ce nu pot să lucrez?”, a spus Miron Mitrea, duminică, în emisiunea „Culisele puterii” de la Realitatea PLUS.

Comentariul lui Miron Mitrea vine după ce Marcel Ciolacu a anunțat vineri că va cere revenirea parlamentarilor la serviciu, după Paște. El a spus că la nivelul conducerii Parlamentului se discută despre reluarea activității și participarea fizică la ședințe a senatorilor și deputaților, cu respectarea condițiilor de prevenire a răspândirii coronavirusului, chiar dacă se prelungește starea de urgență.

„Mă bucur că este Parlamentul funcțional, însă suntem online și o să fac o invitație clară colegilor mei, atât de la Cameră, cât și de la Senat, ca, după sărbătorile pascale, Parlamentul să funcționeze fizic. Cu alte cuvinte, toți parlamentarii, respectând anumite reguli, să vină la serviciu, la Parlament, să ne desfășurăm activitatea cât se poate de normal”, a spus Ciolacu într-un interviu.