MENIU

Mircea Sandu și soția sa, urmăriți penal de DNA! Sunt acuzați că au luat mită peste 700.000 de lei

Mircea Sandu

Fostul președinte al Federației Române de Fotbal (FRF) Mircea Sandu a fost pus sub învinuire, marți, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) într-un dosar în care este acuzat de săvârșirea unor infracțiuni de luare de mită și spălare de bani. 

În aceeași cauză, soția acestuia, Elisabeta Sandu, este urmărită penal pentru complicitate la luare de mită și spălare a banilor. 

Procurorii au arătat în ordonanțele întocmite că, la data de 2 octombrie 2009, suspectul Mircea Sandu, în calitate de președinte al Federației Române de Fotbal, cu intenție, a primit prin intermediul soției sale Sandu Elisabeta, cu titlul de mită, suma de 724.000 lei, de la reprezentanții unei societăți de avocatură. Banii respectivi au fost primiți de suspect pentru ca Federația Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistență juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009.

Potrivit oamenilor legii, în perioada 22 septembrie 2008 – 02 octombrie 2009, Mircea Sandu a disimulat adevărata natură a provenienței sumei de bani încasată în condițiile de mai sus (în contul soției sale), creând, contrar realității, aparența că această sumă ar reprezenta daune plătite de societatea de avocatură acesteia din urmă, ca urmare a nerespectării unor clauze contractuale.

Fostul președinte al FRF a fost audiat timp de o oră de procurori, marți dimineață. "A fost pus sub învinuire într-un dosar nou pentru două acuzaţii: una de luare de mită şi una de spălare de bani. De asemenea, nu s-a instituit nicio măsură preventivă din punct de vedere al libertăţilor individuale. Domnul Mircea Sandu, aşa cum a făcut şi în celălalt (dosar - n.r.), va face toate eforturile să dovedească faptul că aceste acuzaţii sunt nefondate. La acest moment i s-a adus la cunoştinţă doar calitatea de suspect", a precizat avocatul lui Mircea Sandu, Cristian Ene, la ieşirea de la DNA.

În data de 15 iunie, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, au fost amândoi achitaţi în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova, printr-o decizie definitivă a Magistraților Curții de Apel București. 

Cei doi erau acuzați în acest dosar de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată, folosirea influenţei ori autorităţii persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite şi sustragere de sub sechestru. 

Mai multe articole despre:
DNA fotbal FRF Mircea Sandu