MENIU

Mircea Diaconu: „Și mâine e o zi. Să-i spuneți și lui Iohannis”

Mircea Diaconu NU intră în al doilea tur, potrivit exit poll-ului IRES realizat la ieșirea de la urne în primul tur al alegerilor prezidențiale 2019. Clasat pe locul patru, candidatul alianței electorale „Un Om” ALDE -Pro România,  a declarat, duminică seara, după ce a aflat rezultatele că „și mâine e o zi”. Pentru al doilea tur nu va vota pe nimeni, a mai promis Diaconu.

„Un singur lucru am de zis: „Și mâine e o zi. Așa cum spunea Scarlett O'Hara. V-aș ruga tare mult, cineva care știe cine a fost această doamnă să-i spună și domnului Iohannis. Pe mâine!”, a spus Mircea Diaconu, duminică seara, pe scările Ateneului Român.

Întrebat de jurnaliști pe cine va vota în turul doi, Diaconu a răspuns: „Pe nimeni. (...) Când zici nimeni e un gol pentru că e un nimeni. În varianta care se prefigurează mă tem că e nimeni în turul doi”.

Mircea Diaconu a fost cotat de exit poll-ul IRES pe locul al patrulea, cu 8,3% din opțiunile de vot ale românilor la ieșirea de la urne.

Clasamentul celor 14 candidați, potrivit rezultatelor exit poll pentru ora 21:00, la închiderea urnelor, conform sondajului efectuat la ieşirea de la urne de prestigiosul institut de sondare a opiniei publice IRES:

1. Klaus Iohannis - 38,4%

2. Viorica Dăncilă - 21,9%

3. Dan Barna - 16.1 %

4. Mircea Diaconu - 8,3%

5. Theodor Paleologu - 5,9 %

6. Kelemen Hunor - 4,7%

7. Ramona Bruynseels - 2%

8. Alexandru Cumpănașu - 1,1%

9. Viorica Cataramă - 0,4%

10. Bogdan Stanoevici - 0,4%

11. Peia Ninel - 0,3%

12. Catalin Ivan - 0,2%

13. Sebastian Popescu - 0,2%

14. John - Ion Banu - 0,1%

 

Mai multe articole despre:
exit poll Mircea Diaconu IRES alde pro romania 772117