MENIU

Mircea Băsescu, CITAT LA DNA

Mircea Băsescu, CITAT LA DNA

Mircea Băsescu a fost citat să se prezinte joi la DNA, în dosarul în care Florin Anghel a reclamat presupuse fapte de trafic de influenţă care ar fi fost comise de fratele preşedintelui, la audieri fiind aşteptaţi şi Bercea Mondial, soţia acestuia şi Marian Căpăţână, potrivit unor surse judiciare.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că Mircea Băsescu a fost citat să se prezinte joi, la ora 18.00, la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a da declaraţii în dosarul deschis în urma plângerii formulate de Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial.

Procurorii DNA l-au citat şi pe Marian Căpăţână, acesta urmând să se prezinte la ora 17.00.

De asemenea, la ora 14.00 ar urma să fie aduşi la DNA, din penitenciarele în care sunt încarceraţi, Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi soţia acestuia, Fănica Anghel.

Florin Anghel a depus în 13 iunie, prin avocatul său, Pavel Abraham, o plângere penală împotriva lui Mircea Băsescu, în care îl acuză pe acesta de trafic de influenţă, înşelăciune şi inducerea în eroare a organelor judiciare, în legătură cu dosarul în care fiul lui Bercea Mondial este acuzat de şantaj.

Plângerea formulată de Florin Anghel a fost preluată de structura centrală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie de la DNA Constanţa.

Fiul lui Bercea Mondial a fost audiat marţi şi miercuri la DNA, după ce avocatul acestuia le-a dat procurorilor două înregistrări audio-video. Pavel Abraham arăta că înregistrările ar fi fost făcute în februarie 2012 sau 2013, acestea fiind "foarte compromițătoare".

Fiul şi ginerele lui Bercea Mondial, Florin Anghel şi Marius Constantin, cercetaţi într-un dosar de şantaj pentru că i-ar fi cerut lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, 280.000 de euro, în caz contrar ameninţând cu dezvăluirea unor informaţii compromităţoare despre acesta şi familia sa, au anunţat, de mai multe ori în ultima perioadă, că vor face publice, prin intermediul avocatului, o serie de înregistrări audio şi video în legătură cu acest caz. Dosarul de şantaj este instrumentat de procurorii DNA Constanţa.

Mircea Băsescu a declarat, joi, că a vorbit cu fratele lui, preşedintele Traian Băsescu, de când a început acest scandal şi acesta este foarte supărat, precizând că el nu a luat niciun ban de la familia lui Bercea Mondial şi nu a încercat să intervină pentru eliberarea acestuia.

Mai multe articole despre:
Traian Băsescu Mircea Băsescu Bercea Mondial