MENIU

Miracol de Paște: O femeie salvată de paralizie printr-o metodă revoluționară

O echipa de medici de la Spitalul Judetean Timisoara a reusit sa salveze o pacienta care suferise un accident vascular cerebral folosind o metoda revolutionara. Acum, medicii se lupta pentru ca metoda, practicata deja pe scara larga in Occident, sa devina o rutina si la noi in tara.

Totul a inceput joi seara, in jurul orei 18.00, cand o femeie de 62 de ani, dintr-o localitate de langa Lugoj a suferit un accident vascular cerebral ischemic. Cand au observat ca, dintr-o data, femeia nu mai poate vorbi si nu isi poate misca mana stanga, membrii familiei a sunat imediat la 112.

Femeia a fost transportata de urgenta la Timisoara si, in timp ce era pe drum, o intreaga echipa de medici de la Timisoara s-a pus in miscare pentru a incepe procedura revolutionara care, daca ar fi o procedura uzuala si la noi, ar salva nenumarate vieti.

Ajunsa la Spitalul Judetean dupa o ora, femeia a trecut mai intai prin investigatiile imagistice absolut necesare, iar la orele 21:00, cand trecusera trei ore de la aparitia primelor semne de paralizie, pacienta era in sfarsit pregatita sa intre in operatie.

Mai multe, pe opiniatimisoarei.ro.

Mai multe articole despre:
Timişoara medici paralizie