MENIU

Ministrul Transporturilor schimbă placa, acum e frustrat că nu merge treaba

După un bilanţ oficial cât de cât optimist, ministrul Transporturilor Lucian Şova revine cu picioarele pe pământ. Autostrada Sibiu - Piteşti va fi gata, într-un scenariu fericit, în 2023, iar drumurile prezentate drepr noi sunt de fapt deja contabilizate, dar au avut nevoie de reparaţii, a declarat Şova într-o emisiune TV. 

Potrivit lui Lucian Şova, autostrada între Sibiu şi Piteşti ar putea fi terminată în cinci ani, deci o medie de aproximativ 25 de kilometri pe an.

„Pe componenta Sibiu-Piteşti, lucrurile vor dura, după estimările pe care le-am făcut eu, într-o variantă optimist-moderată ar fi un 2023,” a declarat Lucian Şova miercuri seară, la România TV.

Ministrul Transporturilor s-a declarat „frustrat” şi de faptul că loturile de autostradă recepţionate în ultima perioadă au fost reparate înainte de a fi date în folosinţă.

Culmea este că şeful de la Transporturi nu are mari spreanţe că lucrurile se vor schimba. De exemplu, Şova a spus că, deşi, potrivit contractualui, în octombrie ar trebui finalizat lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, are certitudinea că antreprenorul nu va respecta termenul.

Ministrul Transporturilor s-a declarat chiar frustrat de faptul că tronsoanele de autostradă deschise circulaţiei în ultima perioadă au fost reparate înainte de inaugurare.

„Un element care mă frustrează foarte mult este acela că nu recepţionăm loturi de autostradă noi. În ultimul timp am recepţionat loturi de autostradă reparate, aşa cum s-a întâmplat şi pe lotul 3 de pe Sebeş-Turda, unde cu o săptămână înainte de a semna actele privind recepţia şi a deschide traficul, antreprenorul a trebuit să mai frezeze nişte kilometri de şosea nou construită care nu îndeplinea condiţionalităţile tehnice conform proiectului şi contractului”, a mai afirmat Şova. 

Ministrul Transporturilor explică de ce NU e bine să avem autostrăzi! Halucinant

 

Mai multe articole despre:
lucian sova