MENIU

Ministrul Sănătății, reacție nervoasă la o întâlnire cu presa. Ce a supărat-o pe Ioana Mihăilă

Ioana Mihăilă pleacă de la conferință. Foto: captură Facebook

Ministrul Sănătății a plecat nervos dintr-o conferință de presă de la Craiova. Cadrele medicale s-au plâns că nu își primesc banii pentru munca prestată în centrele de vaccinare, iar când a venit vorba despre posturile DSP-urilor, Ioana Mihăilă s-a ridicat și a plecat, relatează Realitatea Plus. 

Ministrul Sănătăţii a părăsit sala de conferinţă după ce a fost întrebat de ce a renunţat la evaluările directorilor DSP din ţară făcute de fostul secretar de stat Andreea Moldovan, în condiţiile în care mulţi dintre aceştia au obţinut rezultate slabe. Jurnaliştii au dat-o exemplu pe Valeria Andreescu, directoarea DSP Dolj, care a obţinut calificativul satisfăcător.

”Nu am renunţat la acele evalurări. În acest moment, majoritatea conducerilor DSP sunt interimare, motiv pentru care, în lunile următoare, vom scoate la concurs aceste posturi, pentru a ne asigura că cei competenţi şi cei şi în măsură să ocupe aceste locuri deosebit de importante în aceste instituţii publice vor avea acces la un concurs corect. Şi acesta este şi răspunsul la a doua întrebare. Postul (de la Dolj, n.red.) va fi scos la concurs în următoarele săptămâni şi sperăm că persoane competente vor veni şi vor ocupa acest post”, a răspuns Mihăilă. 

Apoi, ministrul s-a ridicat brusc de pe scaun şi s-a îndreptat spre ieşire. A ridicat mâna şi a spus un simplu ”Mulţumesc!”, deși jurnaliștii îi adresau alte întrebări.