MENIU

Ministrul Sănătății explică ce se va întâmpla, de fapt, cu bursele pentru medicii rezidenți

Ministerul Sănătății nu a anunțat întreruperea acordării burselor pentru medicii rezidenți, a anunțat ministrul Florian Bodog, la Realitatea TV. El a explicat că această confuzie s-a creat în urma unei discuții intre Ministerul Sănătății și cel al Muncii privid o posibilă interpretare a Legii Salarizării.

”Nici ministrul Sănătății, nici al Educației, nici al Muncii nu au anunțat întreruperea burselor. Am vorbit săptămâna trecută pe această temă - Ministerul Sănătății și al Muncii - și vom elabora un act care să permită continuarea burselor. Guvernul nu a avut niciodată intenția să taie vreo bursă”, a subliniat ministrul Sănătății.

Bodog a explicat că Ministerului Sănătății i s-a semnalat, oe Facebook, de către un grup de medici rezidenți că ar exista o interpretare a noii Legi a Salarizării.

”Am primit un mesaj pe Facebook de la medicii rezidenți, pe care l-am luat în considerare. E o dispută între juriști. Nu există riscul ca bursele să nu fie acordate. Până când medicilor rezidenți le va crește salariul, vor rămâne cu această bursă”, a afirmat Bodog.

Mai multe articole despre:
burse medici rezidenţi