MENIU

Ministrul Muncii din Germania și-a ANULAT vizita în România. Care este motivul care împiedică venirea oficialului german

Vizita de lucru în România a Ministrului Federal al Muncii și Problemelor Sociale din Germania, Hubertus Heil, programată să aibă loc mâine, 13 august 2020, a fost amânată, în contextul evoluției pandemiei de COVID – 19, potrivit unui comunicat de presă.

În comunicat se precizează: “Domnul ministru Heil a asigurat-o pe doamna ministru Alexandru, într-o convorbire telefonică prin care a anunțat-o de faptul ca este nevoit să anuleze deplasarea la București, că dorește să vină în România în viitorul apropiat, atunci când va fi posibil.

In cursul zilei de mâine, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, doamna Violeta Alexandru, și Ministrul Federal al Muncii și Problemelor Sociale, domnul Hubertus Heil, vor avea o întrevedere de lucru prin sistem video-conferință.

Vizita oficialului german urmează să fie reprogramată la o dată care va fi anunțată ulterior”.

Decizia ministrului vine după ce Germania a extins lista judeţelor cu risc ridicat de răspândire a coronavirusului de pe teritoriul României de la 7, la 17, fiind inclus şi Municipiul Bucureşti.

17 județe din România, printre care și municipiul București, au fost marcate ca zone de risc de autoritățile Republicii Federale Germania. Este vorba despre Argeș, Bacău, Buzău, Brașov, Brăila, București, Bihor, Dâmbovița, Galați, Gorj, Ilfov, Mehedinți, Neamț, Prahova, Ialomița, Timiș, Vaslui și Vrancea.

Mai multe articole despre:
ministrul muncii germania