MENIU

Ministrul Justiției: Popoviciu spera să rămână în Anglia. Dosarul de extrădare, pregătit

Gestul lui Puiu Popoviciu de a se preda la Londra avea ca scop rămânerea sub protecția autorităților judiciare britanice, a afirmat ministrul Justiției, Tudorel Toader, care a mai precizat că dosarul de extrădare pentru omul de afaceri ste pregătit.

”Imediat după ce Puiu Popoviciu s-a predat autorităților judiciare londoneze am avut mai multe intervenții telefonice și spuneam să privim cu prudență gestul său de a se preda, să privim care este mobilul acelui fapt”, a afirmat Tudorel Toader.

Dacă scopul omului de afaceri ar fi fost de a se fi predat autorităților judiciare române, susține ministrul, ar fi putut să se întoarcă în țară sau să meargă la Ambasada României la Londra.

”Scopul său este de a rămâne sub protecția autorităților judiciare engleze. Anglia este membră a UE. Avem decizia-cadru, avem legea 302 privind cooperarea judiciară internațională în materie penală”, a preciza Toader.

Acesta a anunțat că la Ministerul Justiției a primit informarea de la Curtea de Apel. Mandatul a fost transmis autorităților judiciare din Anglia, ceea ce înseamnă că este vorba despre o punere în executare a unui mandat de arestare. Autoritățile engleze vor verifica mandatul și vor decide în consecință.

Mai multe articole despre:
Puiu Popoviciu