MENIU

Ministrul Justiţiei, declaraţii dure după scandalul dintre DNA şi Inspecţia Judiciară

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader se implică în scandalul iscat între Inspecţia Judiciară şi Direcţia Naţională Anticorupţie.

După ce DNA a desfiinţat raportul elaborat de Inspecţia Judiciară în urma controlului, a urmat şi replica instituţiei criticate dur de Laura Codruţa Kovesi. Ministrul Justiţiei a intervenit însă şi a făcut reproşuri dure către CSM, scrie stiripesurse.ro 

"Fac apel la un fel de egalitate de arme. Faceți anchetă cu membrii Inspecției Judiciare!  În final, dânşii au făcut controlul, DNA este cel controlat. Dumneavoastră trageţi o concluzie. Personal voi trage o concluzie. Sentimentul meu este că faceţi anchetă cu dânşii", a declarat Tudorel Toader, în plenul CSM.

Reamintim că Inspectorul-șef adjunct al Inspecției Judiciare a prezentat luni, în cadrul Secției pentru procurori a CSM, punctul de vedere cu privire la raportul întocmit după controlul efectuat la DNA.

"Mă întreb dacă este în favoarea sistemului judiciar și a credibilității acestuia să susții în calitate de conducător de unitate de parchet (procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi — n.r.) controlată că a avut senzația că s-a venit cu anumite teme care trebuie verificate.Este destul de periculos, de neproductiv și de asemenea dăunător atât sistemului judiciar, cât și societății civile. (...) Aceeași senzație a avut-o doamna procuror-șef și cu privire la acel bilețel pe care inspectorul judiciar a scris numere de dosare penale, susținând că în realitate prin acest control s-au făcut și alte chestiuni exterioare verificărilor. Mă gândesc că prin aceste afirmații s-a încercat să se inducă în mod public ideea că inspectorii judiciari nu și-au exercitat atribuțiile de serviciu cu obiectivitate și imparțialitate, senzație care este departe de adevăr. Respingem categoric astfel de insinuări. Probabil că aceste demersuri se subsumează intenției declarate de la început, și anume aceea de a crea premisele contestării raportului prin invocarea unor vicii de procedură inexistente", a declarat Gheorghe Stan în cadrul Secției pentru procurori a CSM.