MENIU

Ministrul Finanțelor, față în față cu PSD. Moțiunea simplă „Virusul Cîțu” dezbătută de deputați

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Camera Deputaților dezbate luni moțiunea simplă depusă de PSD împotrivia ministrului Finanțelor, Florin Cîțu. Social-democrații îi cer demisia lui Cîțu pentru „lipsa unor măsuri de sprijin, eficiente pentru economie” și îl acuză „este mai nociv decât pandemia”, în moţiunea intitulată „Virusul Cîţu a infectat economia naţională!”. Este prima moțiune depusă în Parlament în timpul stării de urgență din cauza epidemiei de coronavirus.

 

Dezbaterea moțiunii simple a început luni, de la ora 17.30. În Parlament a fost invitat și ministrul Finanțelor pentru a prezenta situația economică. Votul moțiunii este programat miercuri. USR a anunțat deja că nu va vota moțiunea.

„În cele 6 luni de guvernare și în cele peste 50 de zile de la instituirea stării de urgență nu s-a luat nicio măsură pentru evitarea dezastrului! (...) Mai nociv decât efectele pandemiei, mai contagios decât coronavirusul şi mai letal decât maladia COVID-19, «Virusul Cîţu» a distrus aproape complet economia naţională! După aproape două luni de stare de urgenţă, după nenumărate bâlbe, amânări şi rectificări de acte normative, ministrul Finanţelor, Florin Vasile Cîţu, s-a dovedit incapabil să vină cu măsuri de sprijin eficiente pentru economie”, se spune în textul moțiunii depuse de PSD.

„Amanetarea finantelor tarii trebuie sa inceteze, Romania trebuie salvata de "virusul Vasile Citu", iar ministrul Finantelor trebuie sa plece, se arata in motiunea simpla depusa de parlamentarii PSD:

„Fiecare paragraf din această moțiune simplă ar justifica suficient o demisie din partea  ministrul Florin Vasile Cîțu. Fiecare alineat din aceasta motiune arată câte o eroare de managament făcută de acest ministru care falimentează România. Pentru economia României, ministrul Cîțu s-a dovedit mult mai nociv decât orice pandemie! Amanetarea finanțelor țării trebuie să înceteze! România trebuie salvată de virusul Vasile Cîțu! Ministrul Cîțu trebuie să plece!”.

„Sondajele de opinie arată că 70% din populaţie consideră că România ar fi putut evita efectele negative din economie, produse de pandemia de coronavirus, dacă Ministerul Finanţelor ar fi luat din timp măsuri eficiente pentru sprijinirea agenţilor economici. Mai simplu spus, 70% dintre români consideră că ministrul Cîţu este un dezastru pentru economie! Ce blestem pe această ţară ca, în cele mai grele momente, economia ei să fie condusă de cel mai dezastruos ministru al Finanţelor din istoria României. (...)

Eșecul lansării IMM Invest este edificatoare pentru întreaga activitate a Ministerului Finanțelor sub conducerea ministrului Florin Vasile Cîțu. (...) Băncile, care au fost scutite de taxe și care au primit reglementări ce le sporesc profiturile, corporațiile din sistemul energetic, și clientela PNL ! (...) Singura realizare notabilă a ministrului Finanțelor este angajarea prietenilor pe principiul P.C.R. - pile, cunostinte, relatii –, pe salarii ofensatoare, pe banii țării, pe banii cetățenilor sărăciți de pandemie”, se mai arată în textul moţiunii prin care social-democrații cer demisia ministrului Finanțelor.

Textul integral al moțiunii AICI.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat săptămâna trecută că social democrații vor depune două moțiuni simple împotriva ministrului Finanțelor și al Agriculturii.

Moțiunea simplă "«Virusul Cîţu» a infectat economia naţională!" inițiată de PSD și semnată de 70 de deputați a fost depusă la Camera Deputaților miercurea trecută.