MENIU

Ministrul Finanţelor anunţă o scădere a INFLAȚIEI de până la 9% până la finalul anului. Când vor SCĂDEA prețurile la raft

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor

Vine un anunț important de la ministrul Finanțelor! Adrian Câciu spune că până la finalul anului rata inflației va fi de maximum 9 procente! Acest lucru ar trebui să aducă și prețuri mai mici, însă, în prezent românii plătesc dublu pentru toate produsele de bază. Și experții BNR sunt optimiști și prognozează o inflație de 7% la finalul acestui an. 

In acest moment, rata inflatiei a ajuns la 15,1%. Vorbim despre o usoara scadere fata de luna decembrie a anului trecut.

Daca facem insa o comparatie cu luna ianuarie a anului 2022, vedem ca atunci rata inflatiei era de 8,4%, iar in martie 2022 era de 10,2%. 

Asadar, acum asistam la un anunt de la ministrul Finantelor Adrian Caciu, care spune ca pana la finalul acestui an vom avea o inflatie dintr-o singura cifra. Astfel, potrivit ministrului, ne asteptam la o rata a inflatiei de cel mult 9%, care ar putea sa scada insa si pana la 8 procente. 

Reamintim ca BNR si-a revizuit recent prognoza iar expertii bancii spuneau ca rata inflatiei va ajunge la 7%. 

Desi vom avea aceasta scadere a inflatiei, preturile nu vor scadea brusc pentru ca va fi o perioada destul de lunga pana ce se vor stabiliza. 

Autoritatile spuneau, inclusiv ministrul Agriculturii, ca ne asteptam ca in urmatoare perioada preturile sa inregistreze totusi o scadere. 

Primele semne de stabilizare, respectiv de scadere a inflatiei, le-am putea vedea la jumatatea acestui an.