MENIU

Ministrul Energiei dă vină pe orice altceva, mai puțin pe companii și instituțiile statului, pentru scumpirea energiei

Virgil Popescu, ministrul Energiei

Evoluția piețelor externe, scumpirea certificatelor CO2, revenirea economică, dar și probleme cu producția eoliană sunt care motivele care au dus la scumpirea energiei, a declarat luni ministrul de resort Virgil Popescu, in fața unei comisii parlamentare.

„Piața românească este cuplată cu piețele europene, cu piața din Ungaria, Cehia, Slovacia, Polonia, Austria, Germania în momentul de față și va fi cuplată de luna viitoare și cu Bulgaria și cu Grecia. Vorbim de o piață cuplată, practic, aproape la nivel european. Avem capacități de interconecare, mai există în schimb gâtuiri între Austria și Ungaria, și asta face ca o parte din energia abundentă din Marea Nordului să nu poată să ajungă până în capătul rețelei, cum este România”, a adăugat ministrul, citat de Mediafax.

 

Ministrul a apreciat că prețul gazelor va scădea anul viitor.

Vigil Popescu a fost chemat luni în Parlament,la o audiere în Comisia parlamentară care vrea să identifice cauzele creșterilor prețurilor la electricitate și gaze naturale.

Anterior, ministrul preciza și că printre motive se numără și faptul că nu a mai fost pusă în funcțiune nici o unitate nouă de producție a energiei electrice din anul 2015, de la construirea capacităților de energie regenerabilă.

Mai multe articole despre:
virgil popescu energie scumpiri energie CO2