MENIU

Ministrul Educației, despre întoarcerea elevilor în bănci: "Sunt convins că școlile nu vor deveni focare în România"

Sorin Câmpeanu, ministrul Educației

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu este optimist. Acesta susține că, bazându-se pe experiența altor state europene care au școlile deschise, este convins că acestea ”nu vor deveni focare Covid în România”. Declarația a fost făcută la un post TV, chiar în prima zi în care elevii se reîntorc în bănci, după o pauză de mai bine de 3 luni. 

Ministrul  a controlat, astăzi, mai multe școli pentru a verifica dacă sunt respectate regulile stabilite prin ordinul comun semnat alături de Ministrul Sănătății, care prevede măsuri pentru elevi, cadre didactice și părinți.

2,4 milioane de copii se întorc, astăzi, în bănci. Sunt 2.181 de școli în scenariul verde, adică cei mai mulți vor merge fizic la ore. 903 sunt, însă, în scenariul galben, inclusiv Capitala, ceea ce înseamnă că doar copiii de grădiniță, clasele primare și anii terminali participă fizic, iar restul vor face cursuri online.

În județul Timiș, care se află în continuare în scenariul roșu, cu o rată de infectare de peste 3 la mia de lcouitori, cursurile se desfășoară, în continuare în mediul online.