MENIU

Ministrul delegat pentru Buget: DNA a primit toți banii pe care i-a cerut

<p>Ministrul delegat pentru Buget: DNA a primit toți banii pe care i-a cerut</p>

Ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, a declarat, vineri seară, la Digi24, că Direcția Națională Anticorupție a primit toți banii pe care i-a cerut pentru bugetul pe 2015, deși premierul, anunțase cu puțin timp în urmă, că DNA va primi 22 de milioane de euro, informează Ziare.com. 

"Declarația mea de ieri a fost că DNA va primi în integralitate sumele cerute. Am două adrese - una din 4 decembrie 2014, în care DNA cere 114 milioane de lei, adică 25 de milioane de euro", a afirmat Darius Vâlcov.

Ulterior, după discuțiile purtate cu procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, ministrul delegat pentru Buget a precizat că s-a venit cu o nouă adresă, în noaptea de joi spre vineri, care a ținut cont de titlurile executorii, suma solicitată fiind de circa 99 de milioane de lei, adică aproape 22 de milioane de euro.
"Nu s-au cerut 25, erau introduse eronat și titlurile executorii, care se plătesc eșalonat de Ministerul Finanțelor către Ministerul Public, atunci când sunt date celor care trebuie să ridice banii", a precizat Darius Valcov.

În plus, Vâlcov a ținut să precizeze că Executivul a adoptat doar o formă a proiectului de buget, legea urmând să intre în dezbaterea Parlamentului.

"Rămâne să dezbatem în continuare, vom avea 10 zile să dezbatem în Parlament, în mediul public (...) E perfectibil, oricine vine cu o idee binevenită, care ne-a scăpat, va fi apreciat", a mai spus ministrul delegat pentru Buget.

 

Mai multe pe Ziare.com.