MENIU

Ministrul de Finanţe: declarația unică pentru persoanele fizice trebuie depusă până la 15 iulie

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a vorbit marți seară, într-o emsiune la TVR 1, despre declarația unică pentru plată contribuțiilor, explicând că termenul pentru depunerea acesteia va fi 15 iulie, iar pentru plată 31 martie anul următor.

Contribuabilii vor fi încurajați să depună și să plătească online, oferindu-li-se o reducere de până la 10% la plată anticipată.

"Comasăm șapte declarații pentru persoanele fizice într-una singură. Este o declarație unică, se face o singură data pe an și se face o singură plată. Am stabilit 15 iulie că prima data în care sunt depuse în noul format, urmând că plată să se facă până la final de martie anul viitor, deci termenul pentru plată este 31 martie 2019", a informat ministrul de Finanțe.

Teodorovici a menționat că vor există și bonificații pentru contribuabilii care achita anticipat obligațiile fiscale estimate datorate.

"Dacă plătim anticipat până la 31 iulie, și online, va există o scutire de 10%", a precizat el, subliniind că reducerea de 10% va fi doar pentru cei care depun formularul online.

Ministrul Finanțelor a precizat că numărul celor care trebuie să depună acest formular unic este de "aproximativ un milion de contribuabili, de diferite categorii".

Mai multe articole despre:
ministrul de finanţe Eugen Teodorovici