MENIU

Ministrul de Externe al Ungariei, după întâlnirea cu Meleşcanu: "Sper din tot sufletul..."

Ministrul Afacerilor Externe a declarat joi că a avut o întâlnire cu ministrul de Externe al Ungariei, în care au discutat problema Liceul Romano-Catolic din Târgu Mureş, omologul său precizând că speră că partea maghiară va continua să ofere sprijin pentru aderarea la OCDE.

"Azi am avut o întâlnire pe îndelete cu ministrul de Externe al Ungariei. Au apreciat eleganţa şi argumentele noastre. Am ajuns şi la un punct care ni se părea foarte important, era referirea din demersul diplomatic făcut de partea maghiară că nu va sprijini aderarea României la OCDE. Aderarea României la OCDE nu e doar în favoarea ţării noastre, ci şi a Ungariei, pentru că stabileşte ritmul şi standarde foarte importante în comerţul internaţional. În finalul discuţiei mi-a zis următoarele: Ungaria a sprijinit întodeauna candidatura României la OCDE, sper din tot sufletul ca în intervalul până se va reuni consiliului OCED, 25 septembrie, nu se va modifica poziţia părţii maghiare", a declarat Teodor Meleşcanu scrie Mediafax.

Circa 2.500 de persoane au ieşit, miercuri seara, în faţa Prefecturii din Târgu-Mureş, pentru a protesta faţă de o decizie a instanţei prin care hotărârea ISJ Mureş privind înfiinţarea Liceului Teoretic Romano-Catolic Târgu Mureş a fost anulată. 

Mai multe articole despre:
Ungaria Meleşcanu ungaria OCDE sprijin OCDE