MENIU

Ministrul Daniel Cadariu: "Nici eu nu sunt mulțumit de modul În care am fost reprezentați la Târgul de la New York". Ce acțiuni are în vedere

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu / Foto: Facebook

Ministrul Turismului și Antreprenoriatului Daniel Cadariu intervine în scandalul momentului legat de modul dezastruos în care a fost promovată România la Târgul Internațional de Turism de la New York. Ministrul a declarat, duminiă seara, în exclusivitate pentru Realitatea PLUS, că "nu este mulțumit" de modul în care a fost reprezentată țara noastră la acel eveniment ce a avut drept scop promovarea turismului țărilor participante.

"Nu sunt multumit de modul in care am fost reprezentati la acel targ. Participarea s-a facut la solicitarea reprezentantilor din Turism. Din cei 5 expozanti care s-au aratati interesati, 4 nu au mai vrut sa participe. Practic, Romania a facut un efort doar pentru un expozant. (...)

Din informatiile mele, standul a fost pus la dispozitie de organizator. (...)

Eu nu sunt la televizor acum, nu pot sa vad imaginile. Din cate stiu, au fost prezentate si brosuri, si imagini.

Toate standurile si toate tarile participante au avut la dispozitie aceeasi metoda de prezentare care pe mine nu m-a multumit. Ca minister, am asigurat participarea prin achitarea taxei si a chiriei. Era de datoria expozantilor sa asigure participarea in conditi demne (...)", a afirmat ministrul, intr-o interventie telefonica la Realitatea PLUS.  

Ministrul sustine ca situatia va fi analizata intr-o sedinta care va avea loc saptamana viitoare.

"Am dispus pentru saptamana viitoare ca impreuna cu reprezentantii industrie trusimului sa facem o analiza pe subiect. Va reamintesc faptul ca, printr-un ordinul de ministru am propus constituirea unui consiliu de brand al turismului national, ocazie cu care am cedat partea de proimovare celor din industria turismului (...) . Marti dimineata vom avea o analiza pe efectele, pozitive, spre eu, privind rezultatele (participarii la Targul de Turism de la New York - n.r.)", a mai spus ministrul Turismului.