MENIU

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, prima reacție după întâlnirea cu John Malkovich - Actorul american îl joacă pe marele dirijor Sergiu Celibidache

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, prima impresie după întâlnirea cu marele actor american John Malkovich, care-l joacă pe marele dirijor român Sergiu Celibidache în filmul autobiografic „Cravata galbenă”, turnat în aceste zile în România.

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, s-a întâlnit, luni, cu echipa de producţie a filmului "Cravata galbenă" dedicat marelui dirijor român Sergiu Celibidache şi cu celebrul actor american John Malkovich. Filmările la coproducția română-britanică au început în luna iunie în București. Filmul este regizat chiar de fiul marelui dirijor, Serge Ioan Celebidachi, după un scenariu semnat alături de James Olivier. În rolurile principale, alături de Malkovich joacă și cunoscuții actori Miranda Richardson, dublu nominalizată la premiile Oscar, și Sean Bean, câștigător a două premii BAFTA.

„Actori mari filmează în România. A fost o mare onoare pentru mine să-l cunosc pe dl John Malkovich, care în aceste zile filmează în România alături de Miranda Richardson, Sean Bean şi Charlie Rowe, un film despre viaţa şi cariera marelui dirijor de origine română Sergiu Celibidache. Împreună cu Excelenţa Sa Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA la Bucureşti şi cu dl. Serge Ioan Celibidachi, regizorul filmului şi fiul renumitului dirijor, am avut ocazia de a discuta pe larg despre potenţialul uriaş de creştere al industriei cinematografice din România şi programele derulate cu succes în multe state din Europa şi SUA", a relatat Raluca Turcan, ministrul Culturii, pe pagina sa de Facebook, după întâlnirea cu echipa de actori din distribuția filmului autobiografic al lui Sergiu Celibidache.