MENIU

Ministrul de Interne, audiat în dosarul baronului Duicu

PERSONAJUL-CHEIE din dosarul "Duicu - trafic de influenţă la Guvern" a fost audiat

Ministrul de Interne, Petre Tobă, a fost chemat astăzi în fața judecătorilor  pentru a da declarații în dosarul în care este cercetat fostul baron local Adrian Duicu.

Ministrul de Interne, Petre Tobă, a declarat după audierea sa ca martor la Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul de corupţie al lui Adrian Duicu, că, în 2013, nu s-a întâlnit cu fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi în biroul premierului de atunci Victor Ponta, ci pe scări, în clădirea Guvernului. El mai spune că Duicu nu i-ar fi cerut să intervină pentru mutarea la Bucureşti a fostului şef al IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea.

"La un moment dat, la începutul lui 2013 am discutat cu subsecretarul de stat Doru Dumitrescu, care, la rândul său, discutase cu secretarul de stat Anghel Andreeescu referitor la domnul Ponea, fost inspector şef, care şi-ar fi exprimat doleanţa pentru a veni să lucreze în aparatul central. Această discuţie nu a fost urmată de vreun demers. De altfel, domnul Ponea nici nu a manifestat dorinţa de a veni să lucreze la Bucureşti", a spus Tobă.

Petre Tobă are calitate de martor în acest caz, după ce numele lui a apărut in interceptările din dosarul Duicu. Fostul președinte al Consiliului Județean Mehedinți s-ar fi lăudat ca poate interveni pe lângă Petre Toba, la acea vreme șef al Poliției Române. 

Adrian Duicu este acuzat de trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi obţinere de foloase necuvenite.

În acelaşi dosar au mai fost trimise în judecată alte opt persoane, printre care şi fostul şef al Poliţiei Mehedinţi, Ştefan Ponea.

Mai multe articole despre:
null