MENIU

Ministerul Sănătății REFUZĂ să deschidă școlile cu prezență fizică! În ce localități se întâmplă și de ce

Ministerul Sănătăți refuza sa redeschidă școlile cu prezenta fizica chiar si în localitățile unde rata de incidenta este sub 3

Propunerea ca școlile din localitățile cu rata de infectare de sub 3 la mia de locuitori să fie deschise cu prezență fizică indiferent de rata de vaccinare a personalului unității de învățământ, anunțată de ministrul Educației luni, a fost momentan respinsă de ministerul Sănătății, din motive epidemiologice.

’’În pofida propunerii susținute și argumentate de Ministerul Educației, Ministerul Sănătății nu a putut fi de acord cu excepția de decuplare de rata de vaccinare acolo unde rata de incidența este mai mică de 3/1000, din motive epidemiologice", a declarat Sorin Campeanu pentru hotnews.ro

Ministerul Educației a susținut că este importantă trecerea din scenariul online în cel cu prezență fizică în special pentru școlile din rural, acolo unde incidența este sub 3 la mie. 

"Având în vedere faptul că decizia intră în atribuțiile ministerului Sănătății, nu putem decât să o respectăm. Este decizia Ministerului Sănătății, iar noi, Ministerul Educației, nu putem și nici nu dorim să ne substituim Autorității cu competențe în domeniu” a mai adaugat acesta.

De altfel, ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a declarat miercuri seară la un post TV, că recomandă păstrarea regulilor o anumită perioadă de timp și abia apoi să fie introduse noi criterii.

Propunerea ministerului Educației urma să fie discutată în ședința CNSU, însă Hotărârea CNSU adoptată joi seară nu face referire la aceasta. 

Măsura fusese anunțată ca propunere de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la începutul săptămânii.

Mai multe articole despre:
educatie sanatate coronavirus