MENIU

Incendiu violent din Prahova: cele două victime, în stare gravă. Una din ele, transferată în Belgia, cealaltă în Viena

Intervenție pompieri incendiu

Ministerul Sănătăţii (MS) a informat, astăzi, că pentru unul dintre cei doi bărbaţi arşi în urma incendiului din localitatea Inoteşti, judeţul Prahova, s-a obţinut accept pentru transfer de la Spitalul Militar "Reine Astrid" din Belgia. Ulterior, MS a revenit cu un update, anunțând că și pentru cel de-al doilea pacient a fost obținut un răspuns favorabil din partea unui spital din Viena.

Conducerea Ministerului Sănătății a fost informată în această dimineață de către Centrul Operativ pentru Situații de Urgență (COSU) din cadrul MS că au fost primite rapoartele medicale ale celor doi pacienți cu arsuri, suferite în incendiul din localitatea Inotești, județul Prahova.

Rapoartele au fost transmise de către Spitalul Judetean Ploiești, completate de comisia de specialitate constituită la nivelul spitalului în baza Ordinului Ministrului Sănătații 2063/2020 în vederea transferului în străinătate. 

Conform informațiilor transmise, pacientul de 59 de ani are arsuri de grad IIA, IIB și III pe 60% din suprafața corporală. Pacientul de 53 de ani are arsuri de gradul IIA, IIB și III pe 70% din suprafața corporală. Ambii pacienți au arsuri ale căilor aeriene superioare. 

Documentele au fost transmise și Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne în vederea identificării unor locuri în centre de mari arși din Europa și a efectuarii unor transferuri, conform OMS 2063/2020.

Conform ultimelor informații primite de la COSU, pentru unul dintre pacienții arși, DSU a obținut accept pentru transfer de la Spitalul Militar „Reine Astrid” din Belgia.

Cât îl privește pe cel de-al doilea pacient, MS a anunțat că s-a obținut acceptul spitalului AKH Viena pentru transferul acestuia.

Transferul se va face imediat ce va fi posibil și este realizat, conform legii, de către DSU - MAI.

Vă reamintim că un incendiu violent a izbucnit, luni seară, localitatea Colceag din județul Prahova, într-o hală în care funcționează o stație de prelucrare produse petroliere, în curtea unui fost CAP. Potrivit ISU, focul arde pe o suprafață de aproximativ 700 mp, în hala fiind depozitate uleiuri uzate. Două persoane se află în stare gravă, cu arsuri pe 60-70% din suprafața corpului. Pompierii au acționat la timp și au reușit să înlăture pericolul de explozie.

Citește și Incendiu VIOLENT într-o hală petrolieră din Prahova. Două victime cu arsuri grave ar putea fi transferate în străinătate