MENIU

"Ministerul Sănătăţii este de vină pentru că părinții se opun vaccinării copiilor lor"

<p>"Ministerul Sănătăţii este de vină pentru că părinții se opun vaccinării copiilor lor"</p>

Prim-vicepreședintele PNL, Cristian Bușoi, afirmă că Ministerul Sănătății trebuie să-și asume vina de a nu fi informat la timp populația cu privire la importanța vaccinării.

"Scăderea dramatică a gradului de vaccinare în România, care a ajuns la aproximativ 80%, are că principală cauză faptul că Ministerul Sănătății, principala autoritate care reglementează în domeniu, nu a informat la timp populația cu privire la importanța vaccinării", a spus acesta.

Conform acestuia, opoziția crescândă manifestată de părinți față de vaccinare precum și acțiunile desfășurate de diverse organizații non-guvernamentale împotriva vaccinării au prins contur tocmai din cauza faptului că Ministerul Sănătății nu a desfășurat, la timp, propriile campanii de informare, prin care populația să conștientizeze importanța vaccinării, dar și riscurile privind reapariția unor boli deja eradicate.

Buşoi a mai spus că faptul că Ministerul Sănătății ia în calcul elaborarea unei legi privind situația imunizărilor, despre care se vorbește că ar putea conține inclusiv sancțiuni, demonstrează cât de gravă este situația în care a ajuns România și subliniază incompetența și neputința acestei autorități în momentul de față.

"Medicii români au atras atenția în repetate rânduri privind necesitatea unei campanii puternice de informare publică si au cerut, totodată, adoptarea unor măsuri care să încurajeze vaccinarea. De asemenea, au atras atenția că, în diverse ocazii, vaccinurile — chiar și cele uzuale — lipsesc. Ce a făcut Ministerul Sănătății până acum ? Iar în cazul în care vaccinarea devine obligatorie si vaccinurile lipsesc, cine va fi responsabil?", a încheiat acesta.

Mai multe articole despre:
copii Ministerul Sănătaţii vaccinare